O SUŠENÉM MASE NEBOLI JERKY

Jerky je syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk, následně je nakrájeno na proužky a vysušeno, aby nedošlo k znehodnocení. Toto sušení obvykle zahrnuje přidání soli, aby se zabránilo vývoji bakterií v mase. Slovo „jerky“ je odvozeno od slova „ch’arki“ (v Kečuánštině, jazyce jihoamerických Indiánů, výraz pro sušené, solené maso).

Navzdory obecnému přesvědčení, že technologie sušeného masa byla přivezena Kryštofem Columbem z Ameriky, se na území Evropy sušené maso jedlo již ve 12. – 15. století př. n. l., tedy více než 2700 let před objevením Ameriky. Naši předci dobře věděli, že vysušením a mírným nasolením si maso uchová svou veškerou výživovou hodnotu, a především se prodlouží jeho trvanlivost. Více než 2000 lety prověřenou technologii nemá smysl měnit.

Společnost Fine Gusto Nature používá k výrobě jerky pouze vybrané kusy libového masa z farem od menších zemědělců. Jemně nasolené plátky (vždy méně než 2 procenta soli) masa silné 4 mm, suší po dobu několika hodin tak, aby si zachovaly chuť opravdového masa. Nasušené plátky následně ručně nakrájí na menší kusy, které jsou ideální ke konzumaci.

Pro koho je vhodné?

Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je tento produkt velmi vhodný pro kulturisty jako suplement, pro manažery a podnikatele jako rychlé a hodnotné jídlo v hektickém dni, pro horolezce a outdoorové sportovce jako balíček poslední záchrany a vůbec pro všechny, kteří si rádi pochutnají na mase.

sušené maso hovězí

Hovězí maso

K sušení používáme pouze vybrané kusy libového vrchního hovězího. Jemně nasolené plátky silné 4 mm, sušené po dobu několika hodin si zachovávají chuť opravdového masa.

Nasušené plátky následně ručně krájíme na velikost, která padne do ruky všem. Prvotřídní surovinu získáváme z vybraných malochovů. Poznejte jak chutná opravdové maso. Složení: maso, sůl (max. 2 %).

Výrobek neobsahuje lepek.

více v e-shopu

sušené maso hovězí

Krůtí maso

Krůtí maso jsme zvolili nejen proto, že vývoj krůt nelze ovlivnit steroidy a jinými hormonálními prostředky ale hlavně proto, že se jedná o velmi dietní maso.

K sušení používáme pouze prsní řízky. Jemně nasolené plátky krůtího silné 4 mm, sušené po dobu několika hodin si zachovávají chuť opravdového masa. Nasušené plátky následně ručně krájíme na velikost, která padne do ruky všem. Prvotřídní surovinu získáváme z vybraných malochovů. Poznejte jak chutná opravdové maso. Složení: maso, sůl (max. 2 %).

Výrobek neobsahuje lepek.

více v e-shopu

1