Itálii můžete mít i doma, a to nejenom v manželství, ale i na svém talíři, kde vám zajisté přijde víc vhod. Vyzkoušejte recept na rizoto se sušeným masem a rajčaty a pochutnejte si na něm i se svou drahou polovičkou.
Existuje obrovské množství různých receptů na rizoto, ovšem základem je vždy vhodná rýže. Pravé italské rizoto může být připraveno pouze dle stanoveného postupu (vařené ve vývaru do krémové konzistence), jinak se jedná jenom o jídlo z rýže.
Tak si vyhrňte rukávy a můžeme se pustit do přípravy rizota se sušeným masem. Co budete potřebovat?
Středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji orestujeme a přidáme rýži na rizoto. Promícháme a zalijeme bílým vínem. Za občasného míchání necháme víno vyvařit. Potom podléváme vývarem, aby směs zůstávala stále mírně zalitá.
Rizoto necháme vařit na středním ohni 15 minut, potom do něj přidáme sušené maso a nakrájená sušená rajčata. Dochutíme bazalkou či bazalkovým pestem a solí. Zmírníme oheň a necháme společně vařit ještě přibližně 5 minut, aby se chutě propojily.
Poté přidáme lžíci másla a pokud máme chuť, tak i trochu nastrouhaného parmezánu.
Přejeme dobrou chuť!